19. juuni

11:30 — 12:30

FinanceEstonia

Eesti Pank kutsub jälgima debatti välkmaksetest

Eesti Pank kutsub jälgima debatti välkmaksete üle, mis toimub Eesti Panga pressiruumis teisipäeval, 19. juunil kell 11.30.

Miks peaksid Eesti pangad oma klientidele pakkuma võimalust teha reaalajas makseid, mis toimiksid ka nädalavahetustel ja riiklikel pühadel? Mida oleks välkmaksetest võita tarbijatel ja kaupmeestel?  Nendele ja paljudele teistele küsimustele otsivad debatis vastuseid Eesti Panga asepresident Madis Müller, Tallinna Kaubamaja Grupi juhatuse esimees Raul Puusepp, SEB Panga juhatuse esimees Allan Parik ja TransferWise’i tootejuht Lars Trunin. Paneeldiskussiooni modereerib tehnoloogiaajakirjanik Ronald Liive.

Debatt kestab umbes tund aega. Palume osalemisest teada anda hiljemalt 19.juunil kell 10 aadressil eva.vahur@eestipank.ee või telefonil 668 0965.

Üleeuroopalise välkmaksete süsteemiga on saanud kõik pangad ja makseteenuse pakkujad liituda alates 2017. aasta novembri lõpust. Süsteem võimaldab teha ühest pangast teise makseid vaid sekunditega.  Praegu pakub Eestis välkmakseid vaid SEB Pank, kes hakkas oma klientidele seda teenust pakkuma  möödunud aasta novembris. Lätis pakub oma adhd lisaks SEB Pangale ka Citadele. Euroopas kokku tehakse keskmiselt 10 000 välkmakset päevas ja suurem osa neist maksetest algatataksegi Baltikumist.

<Debatt_02 (002).png>