Saame tuttavaks #27: uus liige: RASK advokaadibüroo

FinanceEstoniaga liitus täisteenust pakkuv RASK advokaadibüroo, kes on hinnatud nõustaja tehingute läbiviimisel, finantseerimimsküsimustes kui ka komplitseeritud vaidluste lahendamisel.

FinanceEstoniaga liitus täisteenust pakkuv RASK advokaadibüroo, kes on hinnatud nõustaja tehingute läbiviimisel, finantseerimise küsimustes kui ka komplitseeritud vaidluste lahendamisel. RASKi üks partneritest Timo Kullerkupp räägib lähemalt büroo töödest ja tegemistest kui ka põhjustest, miks finantssektori esindusorganisatsiooni liikmeks astuti. 

Timo Kullerkupp, RASKi partner ja vandeadvokaat

Millega RASK tegeleb ja mis eristab teid teistest advokaadibüroodest?

RASK nõustab kliente kõigis õigusvaldkondades. Tegemist on täisteenust pakkuva advokaadibürooga. Mis meid eristab? Küsisime tegelikult sama küsimust hiljuti oma klientidelt. Valdav osa klientidest tõi võrdluses teiste büroodega esile erilise meeskonna, nii ekspertiisilt kui ka suhtumiselt ning tunnustas meid ennekõike operatiivsuse ja tööstiili poolest: efektiivsed ja suunatud lahendustele. Tagasiside kattub ka meie enda seatud sihtidega. Just nii nagu näime, me ka oleme. Toob naeratuse näole.

Vahetus ja kliendikesksus on kindlasti ühed olulised märksõnad, mis büroo DNA-sse on kirjutatud ja tore, et seda ka klientide poolelt märgatakse ja hinnatakse. RASKi advokaadid näevad end osana kliendi meeskonnast ja see aitab tagada usalduse, läbipaistvuse ja efektiivsuse. 

Milline on RASKi sünnilugu ja kui suur on teie tiim täna?

RASK on asutatud 10 aastat tagasi kahe noore ambitsioonika vandeadvokaadi (Ramon Rask ja Tarmo Peterson) poolt, kes olles töötanud aastaid koos teises büroos, said ühel hetkel aru, et tahaks teha teisiti. Tahaks teha asju enda näo järgi, pakkuda tugevat teenust tugeva meeskonnaga ja pakkuda seda teenust klientidele, kelle eesmärkidesse ka ise usutakse. Ehk siis büroo aluseks on sarnastest väärtustest lähtuv motiveeritud meeskond ja kõige keskmes kvaliteetne, kliendi eesmärkidest lähtuv õigusekspertiis. Täna töötab RASKis 24 inimest, kes seda nägemust jagavad.

Kui FinanceEstonia tähistas mullu oma 10 sünnipäeva, siis RASKil täitub tänavu 10 aasta asutamisest – kuidas seda ümmargust tähtpäeva tähistada plaanite?

Tähistame juubeliaastat tehes kummarduse oma olemasolevatele klientidele ja meeskonnale. Sümpaatne seltskond on koondunud RASKi brändi ümber 10 aastaga, oleme selle üle väga uhked.  

Millised on mõned viimase aja ägedamad projektid, mida olete saanud nõustada?

Mul isiklikult on väga hea meel näha, et turule, sh finantseerimisega seotud projektidesse on tulnud väga aktiivselt ja tugevalt sisse rohelist, jätkusuutlikku mõtlemist. Ehk siis erinevad rohelised finanteerimislahendused, kus oleme nõustanud ja nõustamas emitente, on väga tervitatav trend. Kui rääkida suurematest, turgu laiemalt mõjutavatest projektidest, siis riiklike toetusmeetmete tingimuste ja regulatsioonide kujundamine (Kredexi toetusmeetmed ettevõtetele) on miski, mis eredamalt meelde jäänud. Vastukaaluks on igapäevaselt koos startup sektoriga palju ka julgeid, selgelt tulevikule ja kasvule orienteeritud raha kaasamisi, virtuaalvääringutega soetud finantslahendusi ja ka ühisrahastusplatvormidega seotud regulatiivseid küsimusi. 

Kui palju on teie portfellis finantssektoriga seotud kliente?

RASKi finantssektoriga seotud klientide profiil on väga lai: plokiahelal põhinevatest tulevikutehnoloogiatest rahvusvaheliste pankadeni. Eks finantssektori mõiste on muutumas. Meil on hea meel teenindada nii traditsioonilisi turuosalisi kui ka neid ettevõtteid, mille lahendused võtavad arvesse muutuvat keskkonda ning muutunuid vajadusi.

Miks otsustasite liituda FinanceEstoniaga?

FinanceEstonia on ühtaegu nii äge kompententsikeskus kui ka hädavajalik sektori kõneisik, kelle hääl on oluline, et regulatsioonid saaks sellised, et ka 10 ja 25 aasta pärast oleks Eesti investeerimis- ja ettevõtluskeskkonnana maailmas konkurentsivõimeline. Just innovatiivsete lahenduste tekkimine ning nende osas loodav regulatsioon on see põhjus, miks parimate praktikate koondajad ja head inimesed peavad üheskoos oma kogemusi ja teadmisi jagama. Leian, et nii klientide, sektori kui ka õiguskultuuri huvide eest seismiseks laiemalt ei piisa sellest, et seadusel silma peal hoida. Elame väljakutseid täis ajal – maailm, tehnoloogia ja majandus on delikaatsed süsteemid, mille mõistmiseks ja suunamiseks tuleb kuulata ja ka pidevalt juurde õppida. Tugevate professionaalidega, keda FinanceEstonia koondab, on seda hea teha.

Millised on peamised ootused, mida uue liikmena FinanceEstoniale seate?

Sisuline koostöö, proaktiivsus ja selgus turu vajaduste mõistmisel ja sõnastamisel.

Mis teemadel ja töögruppides soovite FinanceEstonia tegevuses kaasa lüüa ja miks?

Seal, kus meil kõige rohkem anda on. Nendeks teemadeks on kestlik rahastus, fintech ja ühisrahastus.