Saame tuttavaks #21: uus liige: Income Company

FinanceEstoniaga liitus Income Company, kes ehitab platvormi, mis võimaldab investeerida turvaliselt laenudesse, mille oodatav tootlus on võrreldav institutsionaalsete investorite poolt nõutuga. Ettevõtte kaasasutaja Mikk Läänemets ütleb, et FinanceEstoniaga tõi liituma missioonitunne ja soov panustada valdkonna arengusse.

FinanceEstoniaga liitus Income Company, kes ehitab platvormi, mis võimaldab investeerida laenudesse. Ettevõtte kaasasutaja Mikk Läänemets ütleb, et FinanceEstoniaga tõi liituma soov panustada valdkonna arengusse.

Millega Income Company tegeleb? Milles teie äri seisneb?

Income Company on veebi- ja mobiilirakenduse (Income Marketplace) põhine platvorm, mis võimaldab investeerida laenudesse. Meie eesmärgiks on muuta investeerimine laenudesse turvaliseks, lihtsaks ja võimalikuks igale inimesele.

Kui suur teie tiim on? Millistel turgudel tegutsete? Kus teil tiim asub?

Meie tiimi kuulub hetkel ligikaudu 15 inimest. Meie tiimis on kuue erineva riigi kodanikud ja asume kolmes erinevas riigis, kuid peamiselt Eestis.

Meie klientideks on nii investorid kui ka laenuandjad. Investorid peavad regulatsioonide tõttu olema Euroopa majanduspiirkonnast (EEA), kuid laenuandjatega suhtleme üle terve maailma. Hetkel on meie platvormil olevad laenuandjad päris Indoneesiast, Brasiiliast, Soomest ja Lätist ning oleme alustamas koostööd mitme Ladina-Ameerika, Kagu-Aasia ja ka Euroopa laenuettevõttega.

Kellele teie toode suunatud on? Kes on teie platvormi kasutajad?

Meie platvormile on oodatud kõik eraisikud ja ettevõtted, kellel on vaba raha ning soovivad seda ilma suuremate riskide ja teenustasudeta teenima panna.

Mis on teie tiimi pikem visioon ja ambitsioon? Kuhu välja tahaksite jõuda?

Me näeme ennast tulevikus juhtiva alternatiivse investeerimisplatvormina, mis on piisavalt lihtne, kasutajasõbralik ja atraktiivne nii tavainvestorile ning samas pakub huvi ka suurematele institutsionaalsetele investoritele.

Mis teie tegevuse tulemusena muutub Eestis paremaks?

Usume, et meie tegevus muudab investeerimisvõimalused tavainimesele nii Eestis kui mujal veelgi lihtsamaks ja kättesaadavamaks. Meie teenused võiksid olla heaks alternatiiviks tähtajalisele deposiidile või võlakirjadele, mida senini on kasutatud stabiilse ja madala riskiga tootluse saavutamiseks.

Mida peate Eesti majanduse ja finantssektori suurimaks väljakutseks praegu? 

Meile tundub, et hetkel ei ole tavainimestel rahuldavaid võimalusi stabiilseks investeerimiseks. Probleemiks on kas liiga kõrged teenustasud, liiga kõrge miinimum investeering või puudulik investeerimise turvalisus. Arvestades inimeste järjest kasvavat huvi investeerimise vastu oleks aeg neid murekohti adresseerida.

Miks otsustasite FinanceEstoniaga liituda? Mida liikmelisusest ja koostööst ootate?

Alternatiivsed investeerimisvõimalused on tulnud turule, et jääda. Selge on see, et lähematel aastatel toimub nimetatud valdkonnas palju arenguid. Arvestades, et FinanceEstonia on tunnustatud osapool, kelle arvamust võetakse kuulda, siis loodame, et saame anda oma panuse selle valdkonna arengusse.