Finantstehnoloogia valdkonda hakkab FinanceEstonias vedama Taavi Tamkivi

FinanceEstonia ühte kuuest fookusvaldkonnast asub detsembrist vedama Salv Technologies asutaja ja tegevjuht Taavi Tamkivi.

FinanceEstonia ühte kuuest fookusvaldkonnast asub detsembrist vedama Salv Technologies asutaja ja tegevjuht Taavi Tamkivi. 

Töörühma eesmärk on siinsetele fintech-ettevõtetele rahvusvahelist kasvu võimaldava keskkonna eest seismine, selleks vajalike kontaktide loomise toetamine ja kohaliku kogukonna kaasamine ja arendamine.

Tamkivi sõnul on FinanceEstonial oluline roll Eesti finantsinnovatsiooni soodustava keskkonna arengul. Tööd selle nimel on plaan jätkata ka uuel aastal. “Viimastel aastatel on finantstehnoloogia valdkond Eestis jõudsalt kasvanud, nii uute tegijate kui ka olemasolevate ettevõtete arengu ja innovatsiooni näol. Kuigi meie ettevõtted on ka maailmas juba tunnustust kogunud, siis saab veel palju ära teha, et toetada siinsete ettevõtete suuremat ekspordivõimekust välisturgudele,” rääkis Tamkivi järgmise aasta ühest fookusteemast valdkonna juhina. “Samuti soovime veelgi enam aktiveerida kohalikku fintech-kogukonda, nii uute liikmete kui ka olemasolevate suurema kaasamise näol,” rääkis Tamkivi.   

Taavi Tamkivi on 2018. aastal asutatud rahapesuvastase võitlusega tegeleva finantstehnoloogia ettevõtte Salv Technologies asutaja ja tegevjuht. Varasemalt on Tamkivi aidanud üles ehitada pettuste ja rahapesu vastu võitlemise tehnoloogiat ja tiime nii Skypes kui TransferWise’is.

Tamkivi valiti oktoobris ka FinanceEstonia juhatusse. Valdkonna senine juht Kaido Saar asus möödunud kuul ametisse FinanceEstonia juhatuse esimehena.