TalTech tuli välja uue praktika- ja tööportaaliga

Viimaste kuude valguses peavad paljud ettevõtted peavad oma tegevuse üle vaatama ning uuenenud olukorras kaasama uusi talente. TalTech pakub ettevõtetele talentide leidmiseks välja värske praktika- ja töökuulutuste portaali.

Viimaste kuude valguses peavad paljud ettevõtted peavad oma tegevuse üle vaatama ning uuenenud olukorras kaasama uusi talente. TalTech pakub ettevõtetele talentide leidmiseks välja värske praktika- ja töökuulutuste portaali.

Eestis ainulaadse TalTechi praktikaportaali abil on vaid mõne kuuga täidetud juba enam kui 70 töökohta. Portaali lansseeris veebruaris TalTechi majandusteaduskond koostöös Recruriga. Käesolev lahendus on tööandjatele lihtsaim ja kiireim viis ärikorralduse, majandusanalüüsi, turunduse, riigi- ja õigusteaduse valdkonna talentide leidmiseks.

Millist kasu toob portaal tööandjale, tudengile ja ühiskonnale? 

  • meie lahendus on esimene portaal Eesti kõrghariduses, kus on võimalik nii kandideerida kui värbamisprotsessi hallata st see pakub terviklahendust. Senised ülikoolide lahendused on infot vaid veebilehel kuvanud, kuid kandideerimise ja haldamise võimalus on puudunud. Lisaks pannakse infot Facebooki, palutakse e-maili teel listidesse edasi saata või teadetetahvlile üles panna. See tähendab, et kanaleid on palju ja kogu protsess on nii tööandja kui tudengi jaoks segane ja aeganõudev. 
  • portaal võimaldab tööandjal hoida kokku ajalist ja rahalist ressurssi, sest kuulutuse sisestamine või üles laadimine võtab tõesti vaid mõned hetked. Tööandja näeb kõiki kandideerijaid, saab küsida lisaküsimusi, CV-d või muud vajalikku infot, moodustada oma andmebaase, anda kandidaatidele personaalset tagasisidet või kutsuda töövestlusele.
  • portaal annab tööandjale ligipääsu väga kvaliteetsele sihtrühmale: andekad, haritud, motiveeritud noored, tulevased professionaalid.
  • portaal võimaldab üliõpilastel leida kiiresti ja ühest kohast erialaseid ja kvaliteetseid praktika- ja tööpakkumisi, mislihtsustab sisenemist erialasele tööturule.
  • portaal annab meie tudengitele võrdsemad võimalused. Välismaalt või väljaspoolt Tallinna pärit üliõpilased on natuke sarnases olukorras: neil puudub Tallinnas kontaktivõrgustik, mis hõlbustaks praktikale saamist. Portaal annab tudengitele võrdsema stardipositsiooni.
  • välisüliõpilaste tööturule kaasamine on meie portaali üks olulisi eesmärke, kuna näeme, et meie välistudengitel on märksa raskem leida praktika- ja töökohta. Need haritud ja ambitsioonikad inimesed on meil siin Eestis olemas, kuid nende potentsiaal on veel täielikult rakendamata. 

Praktika- või töökuulutuse lisamine käib vaid 3 lihtsa sammuga:

Samm nr 1 –  tööandja sisestab portaali töökuulutuse, kas pildi või tekstina.

Samm nr 2 – lisatud töökuulutus läheb TalTechi administraatorile kinnitamiseks. Sobivuse korral avaldab TalTech administraator töökuulutuse.

Samm nr 3 – pärast töökuulutuse kinnitamist saab tööandja endale Recrur süsteemi kasutajakonto, kus saab kuulutusi mugavalt hallata.

Tutvu portaaliga: https://sbg.career.taltech.ee/