Saame tuttavaks #32: uus liige Unite Financial Services EU

U. Intervjuus FinanceEstoniale selgitab ettevõtte juhatuse liige Jaan Sildam, milles seisneb ettevõtte unikaalsus, millised on pikemaajalised eesmärgid, aga ka Eesti finantssektori eelised ning ajend finantssektori esindusorganisatsiooniga liitumiseks.

FinanceEstoniaga liitus uuenduslikke finantsteenuseid ja -lahendusi pakkuv Unite Financial Services EU. Intervjuus FinanceEstoniale selgitab ettevõtte juhatuse liige Jaan Sildam, milles seisneb ettevõtte unikaalsus, millised on pikemaajalised eesmärgid, aga ka Eesti finantssektori eelised ning ajend finantssektori esindusorganisatsiooniga liitumiseks.

Millega Unite Financial Services EU tegeleb, kellele oma äritegevuse suunanud olete?

Unite Financial Services EU AS (UFS) on osaks Unite Grupist. Tegemist on teedrajava  platvormiga, mis toob vastastikuse kasusaamise eesmärgil digitaalselt kokku müüjad ja ostjad. UFS on asutatud eesmärgiga pakkuda platvormi osalistele uuenduslikke finantsteenuseid ja -lahendusi, näiteks e-arveldamine ja maksed, e-rahakotid, Unite ostukaart ning laenud ja paindlikud makselahendused. Hetkel taotleme e-raha ja makseasutuse litsentse. Seetõttu on paljud teenused ja pakkumised veel väljatöötamis- ja testimisjärgus.

Millist probleemi lahendate?

Pakume mitut teenust ühest kohast. Otsest probleemi ei lahenda, vaid loome lisaväärtust digitaalse koostöö tegijatele. Lihtsustame ostu- ja makse-, arveldus- ja finantseerimisprotsesse erinevas suuruses ettevõtete jaoks. 

Mis on teie unikaalsus e-raha ja makseteenuste pakkumisel Eestis ja Euroopa Liidu ettevõtetele? Mis muudab teid turul eriliseks?

Loeme enda unikaalsuseks, et ühendame oma pakkumise portfellis piiriülese ja laiapõhjalise toodete turuplatsi / võrgustumise platvormi mugavate finantseerimis- ja makselahendustega.

Milline on ettevõtte pikemaajalised eesmärgid?

Pikemaajalised eesmärgi on pakkuda klientidele mugavat ja digitaalset koostöökeskkonda ning uuenduslikke lahendusi näiteks ESG valdkonna või andmeteaduse rakendamisel või digitaalse raha võimalustes. Ka kõik eelmainitu kombineeritult ning palju rohkemgi veel.

Kui suur on teie tiim?

Meil on Eesti ettevõtte nõukogus neli (üks eestlane) ning juhatuses kolm inimest. Oleme lõpetamas tootejuhi otsingut Eestisse ning vastavuskontrolli eksperdi otsing on poolel teel. Inimeste värbamine jätkub, samaaegselt töötame riigipiiride üleselt ning UFS`iga on otseselt seotud kümmekond inimest erinevates tiimides Saksamaal ja mujal.

Unite Financial Services EU AS tiim Tallinnas

Miks otsustasite ettevõtte asutada Eestis? Mis on uue finantssektori ettevõtte asutamisel Eesti eelised teiste riikide ees?

Eesti kasuks tuli otsus mitmete tegurite koosmõjul: fintech sektor Eestis, digitaalsete teenuste suur osakaal ühiskonnas, põhjalik ja nõudlik regulaator, väikse turu võimalused lahenduste testimiseks ehk “prototüüpimiseks“, kvalifitseeritud ja keeli valdav tööjõud jpm.

Millisena nähakse Eesti fintech sektorit teistest Euroopa riikidest?

Eestit nähakse selgelt Euroopas teerajajana. 

Mida teha, et Eesti fintech sektor püsiks konkurentsis ja oleks atraktiivne ka edaspidi?

Uuenduslikud lahendused, kvalifitseeritud, oskuslik ja kogenud tööjõud ning palju „ükssarvikuid“.

Miks otsustasite liituda FinanceEstoniaga? Millised on peamised ootused, mida uue liikmena FinanceEstoniale seate?

Liituda soovisime eelkõige sooviga olla sektoris liikuva info juures, sooviga selles infoväljas kaasa rääkida ning vajadusel seda ka mõjutada. Meie jaoks on oluline ka võrgustik ja innovatsioon.