Money 20/20 mess tõi pilgud Eesti finantssektorile

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) viis Eesti ettevõtted ühisstendiga Amsterdamis toimuvale Euroopa olulisimale finantstehnoloogia suurüritusele Money 20/20. Eesti delegatsiooniga olid kaasas nii FinanceEstonia kui 12 Eesti ettevõtet.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) viis Eesti ettevõtted ühisstendiga Amsterdamis toimuvale Euroopa olulisimale finantstehnoloogia suurüritusele Money 20/20. Eesti delegatsiooniga olid kaasas nii FinanceEstonia kui 12 Eesti ettevõtet.

Eesti ühistendil osalesid: Bankish, EstateGuru, EveryPay, GetID, Inbank, Messente Communications, Modularbank, Payster Group, Salv Technologies, SK ID Solutions, Union Fintech ning Veriff.

FinanceEstoniat esindas messil juhatuse esimees Kaido Saar, kelle sõnul toetas EASi eestvedamisel loodud Eesti ühisstend lisaks meie finantstehnoloogia ettevõtetele tuntusele ka kogu Eesti fintech kogukonna mainet tervikuna. “Eesti boks oli tänavusel messil kindlasti üks esinduslikumaid ja nähtavamaid. Tänan EASi Eesti ettevõtete messile viimise ja professionaalse korralduse eest. Fintech sektor loob meie majandusele olulist lisandväärtust ja on rahvusvaheliselt skaleeritav majandusharu, mistõttu on tähtis head tööd jätkata, hoida valdkonda prioriteetsena ning seeläbi ka Eesti majandust konkurentsivõimelisemaks muuta,” rääkis Saar.

Bankishi asutaja Andrus Alber ütles, et Eesti ühisstendiga liitumine andis osalenud ettevõtetele tuntavalt rohkem nähtavust kui üksi osaledes. “Eesti ühisstend oli üks silmatorkavamaid kogu messil. Bankishi jaoks oli mess väga väärtuslik, sest võimaldas päris elus saada kokku erinevate partnerite ja võimalike klientidega,” rääkis Alber ja lisas, et loodab, et EAS peab võimalikuks messil osalemist ka järgmisel aastal toetada.

EveryPay juht Lauri Teder ütles, et Money 20/20 messil osalemine on EveryPayle väga oluline sündmus. “Eesti delegatsioonis osalemine on suurepärane võimalus, kus kõik messiga seotud organisatoorse poole võib ära unustada ja keskenduda meie teenuse paremale turundamisele ning müügitegevuse ettevalmistamisele. Lisaks aitab Trade with Estonia tiim ka aktiivselt turundustegevustele kaasa. Huvitava lisaväärtusena oleme avastanud, et just messi keskkonnas ja õhtustel üritustel leiame tihti ka Eesti ettevõtete vahel uusi koostöö võimalusi,” rääkis Teder.

Salv Technologies juhi Taavi Tamkivi sõnul oli neil messil osalemisel kolm eesmärki. „Esiteks, oma brändi ja tuntuse kasvatamine olulise sihtrühma silmis. Teiseks, oma olemasoleva kontaktvõrgustiku tugevdamine ja uute kontaktide loomine. Ning kolmandaks, valdkonna trendidega kursis hoidmine ja kaasa rääkimine, mis on alati heaks sisendiks ka toote- ja äriarenduse osas,“ kommenteeris Tamkivi messil osalemise kasulikkust.

Messi laval esindas FinanceEstonia liikmetest Eestit Veriffi asutaja ja tegevjuht Kaarel Kotkas, arutledes valdkonna esindajatega isikusamasuse tuvastamise väljakutsete ja tuleviku üle. 

Eesti delegatsioonist ja siinsetest tehnoloogiaettevõtetest tegi ülevaate ka mainekas majandusväljaanne The Fintech Times.

Money 20/20 Europe on Euroopa suurim finantstehnoloogia üritus, mis keskendub – finantsteenuste innovatsioonile. 2019. aastal osales konverentsil üle 6300 osaleja 2000 ettevõttest ja 82 riigist.

Täname EASi messi ühisstendi korraldamise eest!