FinanceEstonia sõlmis koostööleppe Iisraeli suurima finteche esindava organisatsiooniga City TLV

Koostöö tugevdab kahe riigi omavahelist koostööd finantstehnoloogia ettevõtete arengu toetamisel ning pakub mõlema riigi ettevõtetele võimalusi rahvusvahelise haarde laiendamiseks, rääkis FinanceEstonia fintech töögrupi juht Taavi Tamkivi.
  • Iisrael on Silicon Valley järel tugevaim startupide ökosüsteem maailmas (Crunchbase, 2020)
  • Pealinn Tel Aviv on hinnatud fintech hub
  • City TLV-l on üle 80 aktiivse liikmesettevõtte, koostöö 15 riigiga üle maailma

Koostöö eesmärk on tugevdada kahe riigi ja ettevõtete omavahelist koostööd.

Koostöö tugevdab kahe riigi omavahelist koostööd finantstehnoloogia ettevõtete arengu toetamisel ning pakub mõlema riigi ettevõtetele võimalusi rahvusvahelise haarde laiendamiseks, rääkis FinanceEstonia fintech töögrupi juht Taavi Tamkivi. “Leppisime kokku, et aasta esimeses pooles alustame ühisürituste korraldamisega, et pakkuda mõlema poole ettevõtetele võimalusi tutvuda uue turu perspektiivide ja väljakutsetega.”

Põhjusena toob Tamkivi välja Iisraeli positsiooni tehnoloogia innovatsiooni ja startupide arengu vaates kogu maailmas. “Koos enam kui 500 fintech ettevõttega on viimastel aastatel jõudsalt kasvanud ka sealne fintech-kogukond, muutes Iisraeli atraktiivseks sihtkohaks nii välisinvestoritele kui ka fintechide asutajatele. Iisrael omakorda on huvitatud oma ettevõtete võimaluste laiendamisest Läänemere ääres ning soovib õppida Eesti e-riigi arengust ja edusammudest,” rääkis ta.

Organisatsiooni juht Shmuel Ben-Tovim ütles, et nende City TLV suurim väljakutse on aidata Iisraeli seadusandlus ettevõtete vajadustele järele. “Paljud Iisraeli finantstehnoloogia ettevõtted on maailmas edukad, kuid seadusandluse tõttu mitte nii aktiivsed kodus.”

City TLV-l on sarnased koostöölepped veel 15 riigiga. “Loodame juba peatselt alustada koostööd ettevõtete ja investoritega ning loodetavasti saame peatselt võõrustada teie delegatsiooni ka Iisraelis.”

Mõlema sõnul aitab koostöö avada ettevõtetele uksi Iisraeli ja Eesti turule, aidates mõista kohapealseid võimalusi, eripärasid, luua uusi kontakte ja ehitada üles vajalikke võrgustikke, et oma äritegevust laiendada.