FinanceEstonia juures alustas tegevust pettuste tõkestamise töörühm

Finantssektori esindusorganisatsioon FinanceEstonia kutsus ellu uue töörühma, mis hakkab tegelema finantspettuste ennetamise ja tõkestamisega. Töörühma eesmärk on tegeleda eelkõige pettusjuhtumite analüüsi ja tulevate rünnakute ennetamiseks vajalike meetmete kaardistamisega. Töörühma tegevust asuvad vedama BigBanki finantskuritegude ennetamise üksuse juht Taavi Eplik ja juhatuse esimees Martin Länts.

FinanceEstonia kutsus ellu uue töörühma, mis hakkab tegelema finantspettuste ennetamise ja tõkestamisega. 

Töörühma eesmärk on tegeleda eelkõige pettusjuhtumite analüüsi ja tulevate rünnakute ennetamiseks vajalike meetmete kaardistamisega. Töörühma tegevust asuvad vedama BigBanki finantskuritegude ennetamise üksuse juht Taavi Eplik ja juhatuse esimees Martin Länts.

Epliku sõnul on finantskuritegevus tugevas tõusutrendis ning tegeleda tuleb kõigi turuosaliste harimisega, et ühiselt pettuste ja rünnakute vastu võidelda. Tema sõnul muutuvad pettused ja finantskuriteod üha komplekssemateks ja rahvusvahelisemaks, mistõttu tuleb suurendada omavahelist infovahetust ja koostööd. 

„Selleks, et tegeleda ennetamisega, peame jagama omavahel infot Eestis ja maailmas toimuva kohta, kaardistama ära riskid ja leidma ühisosa kõigi turuosaliste vahel, millest lähtuda. Üksinda nurgas nokitsedes oleme kergemini rünnatavad ja palju riskid jäävad tähelepanuta,“ rääkis ta.