Saame tuttavaks #1: FinanceEstonia asutajaliige Tallinna börs

Alustame FinanceEstonia liikmete tutvustamist, et saada üksteisega paremini tuttavaks. Alates maist toome igal nädalal kõigis FinanceEstonia kanalites tähelepanu ühele liikmele, keda tutvustame ja kelle mõtteid jagame. Esimesena tutvustame asutajaliiget Tallinna börsi. Küsimustele vastas börsi juht Kaarel Ots.

Alustame FinanceEstonia liikmete tutvustamist, et saada üksteisega paremini tuttavaks. Alates maist toome igal nädalal kõigis FinanceEstonia kanalites tähelepanu ühele liikmele, keda tutvustame ja kelle mõtteid jagame.

Esimesena tutvustame asutajaliiget Tallinna börsi. Küsimustele vastas börsi juht Kaarel Ots.

Tutvustage lühidalt enda organisatsiooni tegevust ja valdkonda.

Kõige lihtsamalt öeldes pakume kõige läbipaistvamat keskkonda, mis viib omavahel kokku ambitsiooni ja kapitali. Teisisõnu, aitame ettevõtetel oma ideede ellu viimiseks raha kaasata ja võimaldame igal inimesel saada otseselt osa Eesti ettevõtete edust. 

Kui suur Nasdaq Tallinn on?

Tallinna börsil töötab 6 inimest. Kui arvestame enda hulka ka samasse gruppi kuuluva ja meiega samas kontoris oleva Nasdaq CSD Eesti filiaali (väärtpaberidepositoorium), siis on Nasdaqi Tallinna kontori suurus 25 inimest. Globaalses vaates oleme osa ühest maailma suurimast börsigrupist Nasdaq, kus töötab üle maailma kokku ca 5000 inimest. 

Mis teie töö tulemusena muutub Eestis paremaks?

Börs aitab luua jõukamat ja ambitsioonikamat Eestit. Meie veendumus on, et igal eestlasel peab olema tahtmise korral võimalik saada otseselt osa Eesti majanduse edust. Maailma esimene börs loodi ca 400 aastat tagasi selleks, et suunata kapitali sinna, kus see saab kõige rohkem väärtust luua. Börside eksisteerimise peamine põhjus on siiani sama ning seega on ka meie eesmärk ühest küljest aidata ambitsioonikatel Eesti ettevõtetel kaasata kasvamiseks kapitali ja teisest küljest võimaldada igal Eesti inimesel lihtsalt ja läbipaistvalt investeerida oma raha nendesse ettevõtetesse. 

Mis on Eesti majanduse ja finantssektori suurim väljakutse praegu?

Arvestades seda, kuidas ja millise kiirusega on nii Eesti kui ka kogu maailma majandus paari kuuga kõikuma löödud, on nii Eesti majanduse kui finantssektori jaoks praegu kõige olulisem säilitada usk paremasse homsesse ja teha koostööd, et kogu majandus – ja Eesti majandus koosneb lõpuks ju meie inimestest – kriisist võimalikult kiiresti välja tuua.

Uuri Nasdaqi kohta rohkem: https://nasdaqbaltic.com/et/