Saame tuttavaks #31: krediidiandja ESTO AS

Eestis enam kui 160 000 aktiivset klienti omav krediidiandja ESTO soovib kasvada eelistatuimaks makseviiside pakkujaks kogu Baltikumis, seda nii partnerite kui ka klientide seas. Ettevõtte tegevjuht Mikk Metsa tutvustab intervjuus lähemalt oma äri tausta, konkurentsieeliseid ning mõtteid FinanceEstonia liikmelisuse kohta.

Eestis enam kui 160 000 aktiivset klienti omav krediidiandja ESTO soovib kasvada eelistatuimaks makseviiside pakkujaks kogu Baltikumis, seda nii partnerite kui ka klientide seas. Ettevõtte tegevjuht Mikk Metsa tutvustab intervjuus lähemalt oma äri tausta, konkurentsieeliseid ning mõtteid FinanceEstonia liikmelisuse kohta.

Millega ESTO tegeleb ja kellele on suunatud? 

ESTO on innovatiivne, kiiresti kasvav ning suure partnervõrgustikuga maksevõimaluste ja erinevate osamaksete kaupa maksmise lahenduste pakkuja. Eesti E-Kaubanduse Liidu andmetel oleme üks järelmaksuturu liidritest Eestis ja sihime aktiivselt sama staatust nii Lätis kui ka Leedus, et olla eelistatuim partner kõikidele jaemüüjatele Baltikumis.

ESTO missioon on aidata ettevõtetel müüa ja klientidel osta. Kas kohe, hiljem või osade kaupa. Meie makselahendused on suunatud nii kaupmeestele (e-poed ja füüsilised poed) kui ka tarbijatele, kes neid lahendusi ostude tegemisel kasutavad.

Lai makselahenduste valik katab kõik vajadused, mida müüjad täna oma klientidele pakkuda soovivad: maksed pangalingiga, kaardimaksed, järelmaks, osta nüüd ja maksa hiljem makselahendus ning mitmes võrdses osas maksmise võimalus. Eraisikutel on lisaks võimalik kasutada krediidikontot, kust on võimalik mugavalt vajalik summa personaalse krediidilimiidi ulatuses oma pangakontole kanda. Samuti pakume eraklientidele võimalust oma vanad laenud refinantseerida. 

Mis eristab ESTO makselahendust teistest?

Järelmaksu turuliidri positsioon Eestis tagab usaldusväärsuse, partneritele suurema kliendibaasi (160 000+ aktiivset klienti Eestis ja ligi 300 000 klienti kogu Baltikumis) ning samuti ka laiema brändituntuse.

Meie kõige populaarsem makseviis on makseviis, kus klient saab tasuda kolmes võrdses osas lisakuludeta. Tegemist on pangalingi parima alternatiiviga kliendi jaoks. ESTO mitmes osas maksmise teenust teatakse tänu meie suurtele partneritele nagu Weekendshoes, Sportland, Rademar jne. Seda lahendust on kasutanud Eestis juba üle 100 000 kliendi.

ESTO pakub teatud tingimustel kõikide Baltikumi ja Soome pankade makselinke ilma tehingutasuta. Meie võimekus on teenindada igas suuruses ettevõtteid. Lai ja aktiivne kliendibaas kogu Baltikumis tagab võimekuse oma partnereid edukalt ja efektiivselt turundada.

Mis on parima ja kasutajasõbraliku makselahenduse saladus?

Lihtsus, kiirus, intuitiivsus.

Mida kujutab endast ESTO konto? Miks ESTO kontoga liituda?

ESTO konto on krediidikonto, mille saab klient avada tasuta ning kasutada personaalset krediidilimiiti vastavalt oma krediidivõimekusele ja soovidele. Lisaraha on pärast konto aktiveerimist kättesaadav alati kui kliendil peaks tekkima vajadus – võimalus kanda raha oma isiklikule pangakontole ja seda kasutada igal otstarbel.

ESTO konto annab vabaduse sooritada oste vastavalt vajadusele ning oma kulutusi paremini planeerida. See lahendus on turvaline alternatiiv krediitkaardile ning väikelaenule. Konto loomisel avaneb kliendile lisaks krediidiliinile ka ligipääs meie partnerite sooduspakkumistele ning samuti võimalus saada paremaid tingimusi ESTO järelmaksule.

Mis motiveerib e-poode liituma ESTO makselahendustega?

Neid aspekte on väga palju, aga kõige olulisemad neist on:

  1. lihtne ja mugav integratsioon ehk ESTO on valmis alati panustama ka integratsiooniga seotud kuludesse;
  2. parimad tingimused Baltikumi turul nii partnerile kui ka kliendile;
  3. ESTO suudab ära katta nii e-poe kui ka füüsiliste kaupluste puhul kõik võimalikud makselahendused ja -plaanid. See tähendab, et kliendid leiavad ESTO abil alati endale sobivaima makseviisi;
  4. ESTO lai ja aktiivne kliendibaas kogu Baltikumis tagab võimekuse meil oma partnereid ka edukalt ja efektiivselt turundada;
  5. ESTO omab tehnoloogilisi eeliseid ja funktsionaalsusi, mis teistel pakkujatel sootuks puuduvad:sissemakse sooritamise võimalus, reaalajas krediidiotsus, automaatne pangakonto väljavõtte analüüs, ühe klikiga tellimuste tühistamised ja muudatused, efektiivne ülevaade aruandlusest kaupmehele ja tema finantsmeeskonnale ning klienditeenindusele jpm.

Millised on mõned suuremad e-poed, kes ESTO pakutavaid makselahendusi täna kasutavad?

Tänaseks oleme viie aastaga saavutanud aktiivse koostöö enam kui 2600 partneriga Baltikumis. Meie partneriteks on näiteks Sportland, Rademar, Studio Moderna (kõik 3 riiki), JYSK (kõik 3 riiki), BIGBOX (kõik 3 riiki), Jahipaun, Tradehouse, Weekendshoes (kõik 3 riiki), Mööbel1, RDE jpt.

Kas on mõni hea näide mõnest e-poest, kes on märgatavalt pärast liitumist külastatavust, käivet ja/või korduvostude hulka suurendanud?

Lihtsalt öeldes on kõik, kes on ESTO-ga liitunud ja ESTO makseviisid liidestanud oma e-poodi ja kauplustesse, tõstnud nii müüginumbreid, keskmise ostukorvi väärtusi kui ka kasvatanud korduvostude osakaalusid. 

ESTO garanteerib liitunud partneritele uusi kliente läbi erinevate ühiste turundustegevuste ja müügi kasvu vähemalt 20% ulatuses. ESTO makselahendustega liitunud e-poodide keskmise ostukorvi maksumuse tõus on olnud 44%.

Kui suur on teie tänane tiim?

ESTO´s töötab hetkel kokku üle 60 inimese Eesti, Läti, Leedu ja Ukraina kontorites.

Mis on peamised märksõnad, mis teie tiimi iseloomustavad?

Professionaalsus, pühendumine, positiivsus ning kindlasti julgus ja avatus. 

Me otsime alati enda meeskonda uusi ja motiveeritud liikmeid, et oma kiiret kasvu ohjata ja kasvada üheskoos tiimina veelgi suuremaks ning tugevamaks. 

Millised on järgmised olulised verstapostid, kuhu soovite kasvada või mida saavutada?

ESTO soovib kasvada eelistatuimaks makseviiside pakkujaks kogu Baltikumis. Laienemisplaanid väljapoole Baltikumi saame avaldada ilmselt 2023. aasta alguses.

Mida peate Eesti majanduse ja finantssektori suurimaks väljakutseks praegu?

Jätkusuutlikkuse tagamise tänase inflatsiooniralli, baashindade (elekter, gaas, kütus) tohutu kasvu ning Ukraina sõja taustal. Neist ühel või mitmel faktoril on mõju nii eraisikute tarbimisele, ettevõtete toimetulekule, tööjõukuludele kui ka näiteks küberrünnakute mahule.

Miks otsustasite FinanceEstoniaga liituda? Kuidas liikmelisus teid aitab?

Liitusime, kuna soovisime olla olemas ja nähtavad teiste finantsteenuste pakkujate hulgas. Liikmelisus aitab meil kursis olla erinevate finantssektorit puudutavate teemadega, sh seadusandlusega.

Mida võiks pidada FinanceEstonia suurimaks võiduks või saavutuseks seni?

Enamike finantsteenustega seotud ettevõtete kokku koondamine ühtse katuse alla.

Kui peaksid FinanceEstoniat ühe sõnaga tutvustama, siis mis see oleks? 

Professionaalsus.