Saame tuttavaks #3: Mainor Ülemiste

Mainor Ülemiste on FinanceEstonia liige 2015. aastast. Uurisime lähemalt, millega nad tegelevad ning miks otsustati omal ajal FinanceEstoniaga liituda. Küsimustele vastab ettevõtte juhatuse esimees Margus Nõlvak.

Mainor Ülemiste on FinanceEstonia liige 2015. aastast. Uurisime lähemalt, millega nad tegelevad ning miks otsustati omal ajal FinanceEstoniaga liituda. Küsimustele vastab ettevõtte juhatuse esimees Margus Nõlvak.

Millega Mainor Ülemiste tegeleb?

Mainor Ülemiste põhitegevuseks on Ülemiste City, Baltikumi suurima ja kiiremini kasvava ärilinnaku arendamine. Hetkel tegutseb siin pea 500 ettevõtet ning töötab, õpib ja alates juunist ka elab pea 12 000 inimest.  

Kui suur tiim Mainor Ülemiste taga seisab?

Meil on kokku 18 töötajat. 

Mis teie töö tulemusena muutub Eestis paremaks?

Ülemiste City sai kunagi loodud kahel eesmärgil – olla Eesti majanduse veduriks ja luua intellektuaalne keskkond, targa äri linn, et Eesti noored ja teotahtelised talendid ei peaks kodumaalt lahkuma, vaid saaksid siit suuri asju korda saata. Praeguseks panustavad meie ettevõtted ligi 1,5 miljardit eurot Eesti majandusse ja meie mitmekesine kogukond on kasvanud inimeste arvult suuremaks kui nt Haapsalu linn. 

Olete üks Ülemiste linnaku arendajatest. Kellele te seda teete?

Eks ikka kõigile meie 12 000 talendile, kes siin hetkel töötavad, õpivad ja elavad ning ka neile, kes juba peagi meie ambitsioonika kogukonnaga on liitumas.  

Mis on Eesti majanduse ja finantssektori suurim väljakutse praegu?

Käivitada uuesti investeerimine ja selle rahastamine mõistlikel tingimustel. Taastada vastastikune usaldus nii finantssektori sees kui sektorite vaheline. 

Miks, millal ja millest ajendatuna otsustasite FinanceEstoniaga liituda? Kuidas liikmelisus teid aitab? 

Me liitusime FinanceEstoniaga 2015. aastal, kui planeerisime siseneda võlakirjade turule, leidsime et oleks mõistlik selle masinavärgiga ka veidi seestpoolt tutvust teha. Sellest ajast saati oleme läbi viinud kaks edukat võlakirjaemissiooni kogumahus 15 miljonit eurot ja plaanime seda instrumenti ka edaspidi kasutada.

Mida võiks pidada FinanceEstonia suurimaks võiduks või saavutuseks seni?

FinanceEstoniast on saanud sektori eestkõneleja, kelle häält võetakse kuulda. 

Kui peaksid FinanceEstoniat ühe sõnaga tutvustama, siis mis see oleks?

Eestvedaja. 

Uuri Mainor Ülemiste põnevate ettevõtmiste kohta lähemalt nende kodulehelt: https://www.mainorulemiste.ee/