FinanceEstonia kutsub arutelule „Kuidas rahastada väikeettevõtlust ilma pangalaenuta?”

FinanceEstonia korraldab Tallinna Ettevõtluspäeva raames 8. oktoobril kell 10.30-11.30 Original Sokos Hotel Viru konverentsikeskuses arutelu „Kuidas rahastada väikeettevõtlust ilma pangalaenuta?”

FinanceEstonia korraldab Tallinna Ettevõtluspäeva raames 8. oktoobril kell 10.30-11.30 Original Sokos Hotel Viru konverentsikeskuses (Viru väljak 4, Tallinn / Duetto saal) eeskätt alustavatele ja juba tegutsevatele väikeettevõtjatele suunatud arutelu „Kuidas rahastada väikeettevõtlust ilma pangalaenuta?”

Paljud väikeettevõtjad seisavad ühel hetkel silmitsi küsimusega, kuidas saada investeeringut oma ettevõttele olukorras, kus pank seda mingil põhjusel ei anna. Võimalusi on selleks erinevaid ning arutelu käigus selgub, kuidas on alternatiivse finantseerimisega võimalik oma ettevõtte tegevust stimuleerida ning milline finantseerimise võimalus on kõige sobivam just sinu ettevõtte jaoks.

Arutelus osalevad Andrus Alber (Finora Capital), Ardo Mardisoo (Funderbeam), Lehar Kütt (KredEx) ja Peeter Saks (BaltCap). Vestlust juhib Aare Tammemäe (Redgate Capital).

Kogu Tallinna Ettevõtluspäev 2019 programm ja arutelule registreerumine: http://ettevotluspaev.tallinn.ee/programm/

OSALEJATE TUTVUSTUSED

Aare Tammemäe on Redgate Capital’i partner. Aarel on 25 aastane töökogemus peamiselt panganduse, kinnisvara ja investeerimispanganduse valdkonnast. Ta on töötanud Supremas,  Hüvitusfondis, Tallinna Sadamas, Nordea Eestis ning  Arco Varas erinevatel juhtivatel positsioonidel. Viimased 11 aastat on möödunud aga Redgate Capitali investeerimisühingu juhatuse liikmena, mis on kasvanud oma valdkonna suurimaks kapitali kaasamise ettevõtteks Baltikumis. Aare on ka FinanceEstonia kapitaliturgude töögrupi juht.

Andrus Alber on rohkem kui 25 aastase finantssektori kogemusega, olles töötanud keskpangas, Rahvusvahelises Valuutafondis, investeerimispangas Trigon ja Nasdaq Tallinna börsil. Viimased viis aasta juhib ta Finora Capitali, mis keskendub väikeettevõtetele laenude andmisele. Andrus on FinanceEstonia juhatuse esimees.

Ardo Mardisoo on Funderbeam’i Balti regiooni juht. Funderbeam pakub oma investeerimisplatvormi kaudu kasvufaasis väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele kapitali kaasamise võimalust ning investoritele võimalust järelturul investeeringutega piiratud tingimustel kaubelda. Funderbeam on FinanceEstonia liige.

Lehar Kütt on KredExi juhataja, AS KredEx Krediidikindlustus nõukogu esimees ja AS SmartCap nõukogu liige. Lisaks on ta fondifondi EstFund nõukoja juht ja fondifondi Balti Innovatsioonifond nõukoja liige. KredEx on riigile kuuluv finantseerimisasutus, mis avalikust huvist lähtudes parandab rahastamise kättesaadavust, maandab krediidiriske ja viib ellu muid tegevusi eesmärgiga aidata kaasa Eesti ettevõtete rahvusvahelise konkurentsivõime kasvule ning Eesti elanike elamistingimuste paranemisele. Lehar on FinanceEstonia juhatuse liige.

Peeter Saks on juhtivpartner Balti riikide era- ja riskikapitaliettevõttes BaltCap. BaltCap investeerib läbi investeerimisfondide kasvule suunatud Baltimaade ettevõtetesse ning finantseerib ettevõtete väljaoste. Peeter Saksa portfelli kuuluvad sellised ettevõtted nagu Intrac, EKT ja auto24 ning ta on varasemalt olnud seotud eKooli, NutroTechi, Mediacapi, EGreen’i, Tuuleenergia, Magnetic MRO jpt. Varasemalt on Saks töötanud investeerimispanga Suprema Securities, Tallinna börsi ja ka PwC juhtivatel positsioonidel. Peeter on FinanceEstonia juhatuse liige.